chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Verovškova Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Verovškova najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Ali potrebujete nove brisalce?
30.12.2020
VEC O DOPOLNILNI OPREMI

Ali potrebujete nove brisalce?

Z jesenskim kislim vremenom in povečano količino dežja je prav, da poskrbite za svoja vetrobranska stekla.

Brisalci

Brisalci so nujna dodatna oprema naših avtomobilov, saj skrbijo za to, da lahko varno in brezhibno opazujemo promet in okolico iz naših vozil. Ravno zato pa je izbira samih brisalcev izjemnega pomena in moramo biti ob nakupu novih pozorni, saj so najboljši brisalci tisti, ki so prilagojeni za naše vozilo in nam omogočajo, da so naša vetrobranska stekla optimalno čista ne glede na vremenske razmere.

Avto brisalce je potrebno menjati letno oziroma takoj, ko opazimo, da je njihovo delovanje omejeno. Slabše delovanje brisalcev lahko vidimo sami, saj je njihova učinkovitost brisanja neizmerno slabša, prav tako pa za seboj na vetrobranskem steklu puščajo sledove. Pogosto jih spremlja tudi glasno škripanje, na gumi pa so opazne tudi razpoke in manjše poškodbe.

Izbira novih brisalcev ni tako enostavna, kot se sprva sliši – ob nakupu novih brisalcev se osredotočite predvsem na naslednje točke:

1. Brisalci se morajo natančno prilegati vetrobranskemu steklu

Brisalci se morajo vašemu vozilu prilegati glede na dolžino metlic in način vpenjanja na vetrobransko steklo. S tem boste sebi zagotovili, da bodo metlice učinkovito odstranjevale meteorno vodo in sneg s stekla in vam s tem omogočale najbolj optimalno vidljivost.

Da vam olajšamo delo preverjanja in merjenja, preglejte našo ponudbo originalnih brisalcev VW, Audi, SEAT in Škoda, kjer izberete brisalce za svoj model vozila.

2. Metlice originalnih brisalcev se morajo enostavno namestiti.

Metlice brisalcev je enostavno namestiti na vaše vozilo – upoštevajte priložena navodila za menjavo in ob montaži primerno poskrbite za zaščito vašega vetrobranskega stekla. Zelo je priporočljivo, da hkrati menjate tako sprednje kot zadnje brisalce.

3. Brisalce lahko preprosto vzdržujete.

Na dolgo življenjsko dobo avto brisalcev poleg mehanskih vplivov in vremenskih razmer vpliva tudi primerno vzdrževanje vašega vetrobranskega stekla.

  • Ob rednemu čiščenju stekla bodo tudi vaše metlice delovale boljše in predvsem dlje; ob tem upoštevajte tudi zimsko praskanje ledu s stekla, saj ostanki ledu lahko poškodujejo gumo vaših metlic.
  • Brisalcev prav tako ne vklapljajte 'na suho', temveč jih uporabljajte takrat, ko je to potrebno – v dežju, snegu, čiščenju vetrobranskega stekla.
  • Poleg šipe pa je priporočljivo kdaj pa kdaj obrisati tudi samo gumo brisalcev, da se na njih ne zadržuje nepotrebna umazanija.

4. Brisalce kupujte le pri preverjenemu dobavitelju

Brisalce je priporočljivo kupovati pri preverjenemu dobavitelju, ki ima veliko prometa. Prekladanje po skladiščih in starost metlic namreč vplivata na kakovost gumic brisalcev in s tem na učinkovitost čiščenja vetrobranskih stekel.

Pri koncernu Volkswagen je kakovost izdelkov na prvem mestu; originalni brisalci so posebej izdelani za različne modele njihovih vozil, zato zagotavljajo optimalno prilagajanje, prav tako pa izpolnjujejo vse lastnosti, ki so naštete že zgoraj.

 

 

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.