chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Verovškova Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Verovškova najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Koliko stane avto v resnici?
19.07.2017
NASVETI

Koliko stane avto v resnici?

Nakup novega ali rabljenega avtomobila je po navadi vedno dober razlog za veselje in praznovanje, razen v primerih, ko ste nakup avtomobila opravili z 'velikimi očmi', ker vam bodo tekoči stroški vzdrževanja avtomobila izvrtali ogromno luknjo v finančnem proračunu vašega gospodinjstva.

Koliko v resnici stane avto

Celoten izračun lastniških stroškov avtomobila ni odvisen samo od predvidenih mesečnih stroškov za gorivo, temveč nanj vplivajo tudi ostali faktorji (starost vozila, število prevoženih kilometrov, opremljenost in tip ter model avtomobila - to dvoje vpliva tudi na višino potrebnih finančnih sredstev za obvezno avtomobilsko zavarovanje …), poleg tega je izračun lastniških stroškov odvisen tudi od trajanja lastnikove želje po posedovanju določenega avtomobila.

Stroški vzdrževanja in lastništva avtomobila so odvisni predvsem od velikosti avtomobila, ker je s tem pogojena tudi velikost vgrajenega pogonskega sklopa ter velikost nameščenih pnevmatik, generalno pa velja pravilo, da imajo majhni avtomobili (recimo Volkswagen Up!, Škoda Citigo in Seat Mii) občutno nižje obratovalne stroške kot bolj prestižni modeli, ki so že v štartu nekoliko dražji (recimo Volkswagen Passat, Škoda Superb ali pa Audi A4 in A6 …) z večjimi pogonskimi sklopi ter občutno večjimi pnevmatikami. Če ob tem upoštevamo še višje stroške avtomobilskega zavarovanja in nekoliko dražje rezervne dele v primeru okvar ali rednih servisov, potem pravilne izbire avtomobila, ki ustreza vašim potrebam in stanju v denarnici, ne smete zanemariti.

Zato je pomembno, da pred nakupom dobro ocenite svoje stanje in se zavedate, koliko ste pripravljeni vložiti v svoje vozilo. Vsi se zavedamo, da pa hkrati z več dodatne opreme in bolj zmogljivimi vozili, raste tudi užitek in nabor možnosti, s katerimi se lahko zabavate v vožnji.

O stroških vzdrževanja pa odloča tudi število dnevno prevoženih kilometrov, ki istočasno pojasnjujejo tudi izbiro kupcev glede nakupa dizelsko ali bencinsko gnanega avtomobila. Če se z vašim avtomobilom vsakodnevno vozite predvsem po mestnem okolju, kjer ne prevozite veliko kilometrov, potem bo bencinsko gnano vozilo bolj pametna izbira, ker predstavlja tudi bolj ekonomičen nakup in posledično tudi nižje stroške servisiranja. V določenih primerih (recimo pri majhnih avtomobilih) nakup dizelsko gnane različice v današnjih časih ni več pretirano smiseln, ker je prednost (po navadi govorimo o 1 litru goriva na 100 prevoženih kilometrov) dizelsko gnane različice enostavno premajhna, da bi opravičila višje nabavne stroške in višje stroške servisiranja.

Veliko kupcev se ob nakupu avtomobila ujame v dve pasti. Prva, ki je povezana s samim servisiranjem vozila, nastane v slučaju, ko se kupec odloči za nakup določenega vozila, vendar se pred nakupom avtomobila ne pozanima, kje bo kupljen avtomobil servisiral, niti se ne pozanima o samih stroških izvedenih servisov in o cenah rezervnih delov. Druga past se lahko skriva v dimenzijah nameščenih pnevmatik, ker se kupec pred nakupom ni pozanimal, koliko odštetega denarja bo potreboval za nakup štirih novih pnevmatik. V obeh primerih so takšni lastniki ob prvem obisku uradnega servisa ali pa trgovca s pnevmatikami vidno šokirani. Posledično se nekateri v iskanju cenejših servisnih storitev in cenejših rezervnih delov radi obrnejo na neuradne zastopnike in serviserje, kar lahko vodi do ponovnih razočaranj, ko na določene storitve ali garancije ne morejo več uveljavljati ugodnosti.

S takšnim početjem načeloma ni nič narobe, težava glede obiskov domačih obrtnikov v današnjih časih je povezana s čedalje bolj kompleksnimi vozili, povedano drugače, v dobrih starih časih je avtomobil lahko popravil skoraj vsak, ki je premogel vsaj ščepec tehnične nadarjenosti. V današnjih časih pa potrebujete prave strokovnjake z najsodobnejšo opremo. Vse to pa lahko zagotovi samo uradni serviser s primerno šolanim kadrom. Si res želite tvegati in kasneje naleteti na neopravljene napake? Pri Porsche Inter Auto d.o.o. veliko pozornost posvečamo ugodju in dobremu počutju lastnikov avtomobilov avtomobilskih znamk, ki jih zastopamo v naši ponudbi, ker vemo da je za popolno zadovoljstvo zvestih strank potrebna celovita skrb za njihove potrebe. Preberite si, zakaj nam stranke zaupajo.

V našem podjetju smo za lastnike avtomobilov avtomobilskih znamk, ki jih zastopamo, pripravili poseben program, s katerim se zavezujemo, da bomo z vami ob vsaki morebitni nevšečnosti, ki bi jo lahko imeli z vozilom. Pri nakupu ali servisiranju vašega vozila lahko zaupate našim strokovnjakom, oprite se na ponujeno garancijo in jamstvo, ki tveganje ob nakupu zmanjšujeta na minimum ter na tehnično kontrolo kakovosti in profesionalno pripravo vozila. Vedno se bomo potrudili, da bodo stroški storitev in nakupov prijazni za vas, ter da bodo dobra naložba za prihodnost. 

 

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.