chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Verovškova Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Verovškova najdete tukaj.

  1. Novice
  2. ŠKODA KAMIQ - začetek prodaje pri Porsche Verovškova
02.09.2019
NOVOSTI PRI ZNAMKI ŠKODA

ŠKODA KAMIQ - začetek prodaje pri Porsche Verovškova

Novi Škoda Kamiq (2020) - vse kar morate vedeti!

Škoda Kamiq cena in cenik 2019

Prvi predstavnik ponudbe Škodinih športnih terencev je bil veliki Kodiaq, sledil mu je srednji Karoq, zdaj je tu še najmanjši – Kamiq. Ta se ponaša s kompaktno zunanjostjo, izjemno prostorno in udobno notranjostjo ter z najnovejšo koncernsko tehniko. In lahko ga že naročite!

Vsi, ki spremljate ponudbo vozil ŠKODA, gotovo veste, da se imeni dveh njenih dveh aktualnih športno-terenskih modelov začneta s črko K in končata s črko Q – Škoda Karoq in Škoda Kodiaq. Ta tradicija se zdaj nadaljuje s prvim Škodinim mestnim športnim terencem, ki sliši na ime ŠKODA KAMIQ. Toda pri Škodinih imenih ni pomembno le, da dobro zvenijo, temveč imajo tudi točno določen pomen. Ime Kamiq tako izvira iz jezika Inuitov, ki živijo na severu Kanade in na Grenlandiji, ter pomeni nekaj, kar se odlično prilega vsaki situaciji – kot druga koža. In zagotavljamo vam, da to ime temu avtomobilu odlično pristaja.

ŠKODA KAMIQ CENA - že od 15.382 €!

Vstopni model ŠKODA KAMIQ (2019-2020) z osnovnim litrskim trivaljnikom TSI in serijskim paketom opreme Active, ki poleg omenjenih sistemov za samodejno zaviranje v sili in sistema za pomoč pri ohranjanju smeri na voznem pasu vključuje še šest varnostnih zračnih blazin, senzor za nadzor tlaka v pnevmatikah, multimedijsko napravo Swing s 16,5-centimetrskim (6,5-palčnim) zaslonom in klimatsko napravo, stane 15.382 evrov. Prvi model z bogatejšim paketom opreme Ambition, ki med drugim doda 16-palčna platišča iz lahke litine, dvopodročno samodejno klimatsko napravo, tempomat z omejevalnikom hitrosti in parkirna tipala zadaj, stane 17.295 evrov, za najcenejši dizelski model z opremo Ambition pa je treba odšteti 20.857 evrov. Najdražji in najbolje opremljeni Kamiq, ki si ga lahko zamislite, je model z dizelskim motorjem TDI in sedemstopenjskim dvosklopčnim menjalnikom DSG ter paketom Stye, ki stane 23.758 evrov. Ta vam bo prinesel še celostne žaromete LED, sistem Kessy za odklepanje in zagon motorja brez ključa, multimedijsko napravo Bolero z 20,3-centimetrskim (8-palčnim) zaslonom, občutljivim na dotik, in sistem SmartLink za povezovanje s pametnimi napravami. Svoj model Novi Škoda Kamiq, natančno takšen, kot si ga želite, lahko si ga pa sestavite s Škoda konfiguratorjem.

Škoda Kamiq mere / dimenzije - Kompakten zunaj, prvak prostornosti noter

Kamiq je zasnovan na koncernski prečni prilagodljivi platformi MQB A0 za vozila s pogonom na sprednji kolesi. S tem poudarja, da je namenjen predvsem praktični in udobni vsakodnevni uporabi, kar zagotavlja z nekoliko večjo oddaljenostjo karoserije od tal in odlično preglednostjo. Njegova karoserija je namreč posajena 3,9 centimetra višje kot pri kombilimuzini Scala, kar med drugim omogoča bolj udobno vstopanje in izstopanje iz vozila. Kamiq pa tako kot drugi Škodini modeli močno stavi na prostornost, s katero se uvršča na sam vrh razreda. Ob skupni dolžini 4.241 milimetrov se pohvali z zelo veliko medosno razdaljo, ki znaša 2.651 milimetrov oziroma približno 10 centimetrov več kot pri glavnih tekmecih. To mu prinaša izjemno prostorno kabino, kjer imajo potniki v drugi vrsti kar 73 milimetrov prostora za kolena, 1.003 milimetre prostora za glave in 1.425 milimetrov širine v višini komolcev. S temi merami je Kamiq preverjeno zasnovan tudi po meri košarkarjev. Poleg tega v zadku skriva spoštovanja vreden prtljažnik, ki v osnovni postavitvi meri okroglih 400 litrov, z zlaganjem naslonjal zadnjih sedežev v razmerju 60 : 40 z opcijskim sredinskim naslonom za roke pa njegova prostornina naraste do 1.395 litrov. Ob tem je na voljo še opcijsko poklopno naslonjalo sovoznikovega sedeža, ki omogoča prevoz do 2.447 milimetrov dolgih predmetov. Ne glede na to Kamiq z zunanjo širino 1.793 ohranja kompaktnost, ki je več kot dobrodošla na natrpanih mestnih ulicah in parkiriščih nakupovalnih središč.

 

Škoda Kamiq - ŽE ZNANA CENA - cenik, tehnični podatki
2019/2020 Škoda Kamiq (PDF cenik - cene, katalog in tehnični podatki)

 

Škoda Kamiq motorji: sodobna in varčna motorna paleta

Kamiq je na voljo s tremi sodobnimi bencinskimi in enim dizelskim motorjem z razponom moči od 70 do 110 kilovatov (od 95 150 KM). Na prvi stopnički najdemo litrski prisilno polnjeni bencinski trivaljnik TSI s 70 kilovati (95 KM), stopničko višje se uvršča prav tako litrski TSI, ki zmore 85 kilovatov (115 KM), vrh bencinske ponudbe pa predstavlja 1,5-litrski štirivaljnik TSI, čigar moč znaša 110 kilovatov (150 KM). Ta se med drugim pohvali s sistemom ACT, ki med vožnjo ob manjših obremenitvah poskrbi za izklop dveh valjev in s tem prispeva k doseganju manjše porabe goriva. Edini dizelski predstavnik v ponudbi je preizkušeni 1,6-litrski TDI, ki prinaša 85 kilovatov (115 KM). Proti koncu leta bo motorno ponudbo okrepila različica na zemeljski plin G-TEC z litrskim trivaljnikom s 66 kilovati (90 KM). Vstopna motorna različica je na voljo s petstopenjskim ročnim menjalnikom, pri vseh ostalih pa je ob šeststopenjskem ročnem na voljo tudi sedemstopenjski dvosklopčni menjalnik DSG.

ŠKODA KAMIQ TEST - PRVA VOŽNJA

Lahkoten, udoben in uglajen. Model Škoda Kamiq so na mednarodni predstavitvi preizkusili novinarji Avto fokusa in za različico z litrskim turbobencinskim motorjem s 85 kilovati (115 KM) ugotovili, da je živahen in obenem lahkoten ter tih in nenaporen tudi pri avtocestnih hitrostih. Tako lahko zadovolji večino kupcev, saj se, čeprav ne ponuja presežkov moči, odlično znajde v različnih razmerah. Sedli so tudi za volan dizelske različice v kombinaciji s hitrim dvosklopčnim menjalnikom DSG, ki je prav tako primerno zmogljiva, a manj lahkotna in namenjena tistim, ki prevozijo več kilometrov ter želijo bolj varčen avtomobil. Obe različici ob tem navdušita z udobjem in uglajenostjo na ravni modelov razreda višje. Ob naštetih je tu še izvedba z 1,5-litrskim turbobencinskim motorjem TSI, ki bo s 110 kilovati (150 KM) narisal nasmešek na obraz marsikaterega voznika ter v različici z menjalnikom DSG z vrha ponudbe ponudil idealno razmerje med dinamiko in udobjem. Preberite celoten članek ŠKODA Kamiq test.

 

Imate vprašanja: oprema, naročila, financiranje? POKLIČITE NAS!

ŠKODA Porsche Verovškova
Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

  • Andraž Svetek, Tel.: 01 53 03 557
  • Albin Cerar, Tel.: +386 1 53 03 550
  • Nataša Dolenc, Tel.: +386 1 53 03 553
  • Nik Subotič, Tel.: +386 1 53 03 605
  • Tim Rihter, Tel.: +386 1 53 03 660

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.