chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Verovškova Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Verovškova najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Nova Škoda Scala (2019). Popolna novost pri Škoda Porsche Verovškova
16.01.2019
NOVOSTI PRI ZNAMKI ŠKODA

Nova Škoda Scala (2019). Popolna novost pri Škoda Porsche Verovškova

Nov značaj, nova tehnologija, novo ime: Škoda Scala je tukaj! Veliko prostora za prtljago in potnike ter številne Simply Clever rešitve. Prodaja se bo začela že v prvi polovici leta 2019.

SKODA SCALA 2019 TEHNICNI PODATKI

Nova Škoda Scala (2019) kmalu tudi v Sloveniji!
Prva vozila pridejo v Slovenijo spomladi 2019!

Pregled glavnih posebnosti nove Škode Scale: 

ŠKODA SCALA - Zunanji dizajn: Scala je prvi model znamke Škoda, ki na emocionalen in pristen način uresniču¬je naslednji razvojni preskok v Škodinem oblikovalskem slogu. Kot prvo Škodino serijsko vozilo v Evropi na sredini zadka namesto Škodinega logotipa ponosno nosi napis ‘ŠKODA’, ki je izpisan s posameznimi črkami. Aluminijasta platišča s premerom do 18 palcev poudarjajo dinamičnost vozila, edinstveno podaljšano zadnje steklo iz paketa Emotion pa daje Škodi Scali svojstven slog. 

Želite izvedeti več o modelih znamke Škoda in aktualnih akcijah? Pokličite nas!
Poslovalnica ŠKODA Porsche Verovškova, Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

• Andraž Svetek, tel.: 01 53 03 557
• Tim Rihter, tel.: 01 53 03 660
• Nataša Dolenc, tel.: 01 53 03 553
• Albin Cerar, tel.: 01 53 03 550
• Nik Subotić, tel.: 01 53 03 605

ŠKODA SCALA - Notranji dizajn: Nova zasnova notranjosti temelji na konceptni študiji Vision RS ter ergonomijo in emocionalnost združuje z značilno Škodino prostornostjo in največjim prtljažnikom v tem avtomobilskem razredu. Armaturna plošča z osrednjim, visoko umeščenim zaslonom na dotik je enako kot notranja stran sprednjih vrat obložena z visokokakovostno, mehko penasto površino z novo, specifično teksturo, ki spominja na kristalaste strukture. Prijetno ozračje ustvarjajo ambient¬na osvetlitev, topli barvni toni in barvni kontrastni šivi na sedežnih prevlekah, ki so opcijsko lahko izdelane iz žlahtnih mikrovlaken Suedia. Za dodatno udobje skrbita opcijska ogrevano vetrobransko steklo ali ogrevan volan. 

ŠKODA SCALA - Motorji in podvozje: Trije bencinski motorji TSI z gibno prostornino 1,0 ali 1,5 litra in 1,6-litrski motor TDI imajo razpon moči od 70 do 110 kW (95 do 150 KM). V letu 2019 se jim bo pridružil še 1,0-litrski motor G-TEC z močjo 66 kW (90 KM), ki za pogon uporablja okolju prijazni zemeljski plin (CNG). Vseh pet varčnih turbomotorjev seveda izpolnjuje izpušni normativ Euro 6d TEMP. Opcijsko je na voljo t. i. Sport Chassis Control, podvozje, ki prek funkcije izbire voznega profila Driving Mode Select omogoča preklapljanje med karakteristikama "Normal" in "Sport".

ŠKODA SCALA - Asistenčni sistemi: Številne asistenčne sisteme, ki so na voljo za Škodo Scalo, smo doslej poznali samo iz vozil višjih razredov. Opcijski sistem Side Assist na razdalji do 70 metrov – 50 metrov več kot senzor za mrtvi kot – zazna vozila, ki se približujejo od zadaj in ki želijo prehitevati ali se nahajajo v mrtvem kotu. Prav tako sta po želji na voljo sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC), ki deluje do hitrosti 210 km/h, in parkirni sistem s krmilno avto-matiko. V serijsko opremo spadata asistenca za ohranjanje smeri na voznem pasu in radarska asistenca spredaj z mestno funkcijo zaviranja v sili. 

ŠKODA SCALA - Infotainment: Opcijska virtualna armaturna plošča (Virtual Cockpit) vključuje 10,25-palčni zaslon, ki je največji v tem razredu, medtem ko imajo infotainment sistemi tretje generacije modularne infotainment platforme zaslone z diagonalo od 6,5 do 9,2 palca. Zaslon na dotik je priročno visoko umeščen ter s tem dobro viden za voznika in sovoznika, opcijski Škodin avdio-sistem pa poleg desetih zvočnikov zajema tudi globokotonski zvočnik. S številnimi novimi mobilnimi spletnimi storitvami Škoda Connect lahko na primer vozilo odklenemo in zaklenemo prek pametnega telefona ter posodobimo programsko opremo infotainment sistema ali navi¬gacijski zemljevid. Integrirana eSIM-kartica s povezavo na LTE omogoča, da je Scala vedno povezana z internetom.

Simply Clever: Škoda Scala se ponaša s številnimi 'simply clever' rešitvami, med katerimi velja izpostaviti električni pokrov prtljažnika s funkcijo 'tip-to-close' (kot prvi avto v tem razredu) in pomično vlečno kljuko z električnim zaklepom, ki jo je navzven mogoče pomakniti s pritiskom tipke v prtljažniku.

Zaloga vozil Škoda - PRIDI IN ODPELJI!

Vas zanima vozilo Škoda iz zaloge in Škoda menjava staro za novo?
Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke ŠKODA na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.

PREDNOSTI ob Škoda odkupu vozila, nakupu staro za novo ali staro za staro Škoda:

  • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
  • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
  • dodatne ugodnosti ob nakup novega vozila v primeru »staro za novo«;
  • posebno ugodno Škoda financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.

Škodin predsednik uprave Bernhard Maier je dejal: "Z novo Škodo Scalo odpiramo novo poglavje v Škodinem kompaktnem razredu. Je popolna novost, ki v tem razredu postavlja nove standarde na področju tehnologije, varnosti in dizajna. Scala na popoln način uteleša značilnosti Škode, ki jih zaobjema izraz ‘smart understatement’. Prepričani smo, da ima Scala najboljše možnosti, da za Škodo na novo definira A-segment."

Škoda je s Scalo realizirala kar več velikih razvojnih faz in je povsem na novo pozicionirala razred kompaktnih avtomobilov. Scala z vrhunsko povezljivostjo, visokokakovostno opremo in prefinjenimi materiali odlično pooseblja kanon vrednot znamke, ki ga ustrezno povzame izraz ‘smart under¬statement’ (slov. ‘pametna zmernost’). S tem nagovarja tudi mlajšo ciljno skupino, ki je naklonjena internetu in dizajnu, poleg tega pa ceni za Škodo značilno prostornost, velik prtljažnik (največji v tem razredu) in odlično razmerje med ceno in kakovostjo.

Škoda Scala z novim značajem, novimi tehnologijami in novim imenom pri češki znamki povsem na novo opredeljuje razred kompaktnih avtomobilov. Zato ji pritiče ime Scala, ki izvira iz latinščine in pomeni "stopnica" ali "lestev". Model s kompaktnim zadkom združuje emocionalen dizajn, visoko funkcionalnost in najsodobnejšo povezljivost. Je prvi serijski model, ki ga zaznamuje pozornost vzbujajoči oblikovalski slog, ki smo ga spoznali pri študiji Vision RS. V ponudbi je pet motorjev z razponom moči od 66 kW (90 KM) do 110 kW (150 KM).

Poleg tega Scala nudi visoko raven aktivne in pasivne varnosti, žaromete in zadnje luči s celostno LED tehnologijo, veliko prostora za prtljago in potnike ter številne ‘simply clever’ rešitve. Model bo na trg prišel v prvi polovici leta 2019.

Približno en teden pred svetovno premiero v Tel Avivu je Škoda razkrila prve fotografije notranjosti novega modela Scala. Škodin novi koncept notranjosti sledi zasnovi študije Škoda Vision RS. Scala je kot prvi serijski model znamke prevzela njen emocionalni dizajn in ponuja za Škodo značilno sintezo ergonomije in emocionalnosti. Temeljna elementa notranjosti sta pri tem visoko nameščen osrednji zaslon v voznikovem neposrednem vidnem polju in na novo zasnovana instrumentna plošča.

Norbert Weber, vodja notranjega oblikovanja pri Škodi, je povedal: "Škoda Scala je prvi serijski avtomobil z našim novim konceptom notranjosti, ki z novimi barvami in materiali uvaja posodobljen oblikovalski slog. Premierna predstavitev novega koncepta v modelu Scala je prvi korak v oblikovanju nove identitete znamke Škoda – ta bo v enaki meri emocionalna in funkcionalna."

Središče notranje zasnove Škode Scale predstavlja zaslon, ki je z velikostjo do 9,2 palca največji v tem avtomobilskem segmentu in omogoča optimalen pregled nad informacijami tako vozniku kot tudi sovozniku. Prostostoječi sredinsko nameščeni zaslon obdaja karakterna linija, ki sledi emocionalni liniji pokrova motornega prostora in pod zaslonom ustvarja ergonomsko površino za dlan, s katero voznik ali sovoznik upravlja zaslon na dotik.

Tudi upravljalna enota klimatske naprave v sredinski konzoli ter tipke sistema start-stop, sistema za izbiro voznega profila in parkirnega sistema s krmilno avtomatiko, ki so vgrajene neposredno pred prestavno ročico, so zlahka dosegljive. Stranske prezračevalne šobe na zunanjih straneh segajo v vrata ter poudarjajo optično širino in občutek prostornosti.

Instrumentna plošča in sprednje vratne obloge imajo kakovostno, mehko oblazinjeno površino z novo, svojevrstno strukturo. Ta spominja na kristalaste strukture in bo v prihodnosti zaznamovala stil znamke Škoda.

Oblikovalska skica razkriva prve obrise notranjosti nove Škode Scale. Novi kompaktni model je prvi model znamke Škoda, ki ima najnovejšo gene¬racijo infotainment sistemov s prostostoječim in visoko umeščenim zaslonom v voznikovem vidnem polju. Opcijska virtualna armaturna plošča (Virtual Cockpit) se ponaša z največjim zaslonom v svojem razredu. Poleg novih dekorativnih elementov in žlahtnih materialov Škodo Scalo odlikujeta tudi izjemna prostornost in največji prtljažnik v segmentu s prostornino 467 litrov.

Škodin novi koncept notranjosti sledi zasnovi študije Škoda Vision RS. Nova Škoda Scala kot prvo serijsko vozilo znamke prevzema njen emocionalni dizajn. Povsem na novo zasnovana instrumentna plošča dosledno povzema emocionalne elemente zunanjosti. Karakterna linija okoli visoko umeščenega prostostoječega zaslona sledi linij pokrova motornega prostora, pod zaslonom pa zajema tudi ergo-nom¬sko površino za dlan, s katero upravljate zaslon na dotik. Mehko oblazinjena površina vratnih oblog in instrumentne plošče z velikimi dekorativnimi elementi ima novo, prav posebno strukturo. Spominja na kristalaste strukture in bo v prihodnosti zaznamovala stil znamke Škoda.

Za prijetno vzdušje v notranjosti Škode Scale skrbijo ambientna osvetlitev z belo ali rdečo svetlobo ter topli barvni toni in barvni kontrastni šivi na sedežnih prevlekah. Oblazinjenje sedežev je opcijsko iz žlahtnih mikrovlaken Suedia. Za Škodo značilna velika prostornost v Scali izpolnjuje vsa pričakovanja. Omogoča jo dolga medosna razdalja, ki meri 2.649 milimetrov in zaradi katere je na zadnjih sedežih izjemno veliko prostora za kolena, ki meri toliko kot v Škodi Octavii – 73 milimetrov. Prostor za glavo zadaj meri 982 milimetrov in je največji v tem razredu. Poleg tega ima Škoda Scala največji prtljažnik v seg¬mentu s prostornino 467 litrov. Če zadnjo sedežno klop podrete, se kapaciteta prtljažnika poveča na 1.410 litrov.

Nova merila v kompaktnem razredu pa Škoda Scala postavlja tudi pri velikosti svojih zaslonov. Prilagod¬ljivo nastavljiva virtualna armaturna plošča tako meri 10,25 palca in vozniku nudi pet različnih prikazov. Pri razpoložljivih infotainment sistemih iz najnovejše generacije modularne infotainment platforme diagonala zaslona na dotik meri do 9,2 palca in je nameščena visoko na armaturni plošči v voznikovem vidnem polju.

Z novo generacijo mobilnih spletnih storitev Škoda Connect lahko potniki svoje vozilo odklenejo in zaklenejo prek pametnega telefona ter ‘po zraku’ posodobijo programsko opremo infotainment sistema ali navigacijski zemljevid. Kot prvi Škodin model bodo vse prodane Škode Scale vedno povezane s spletom.

 

Kje najdete največjo zalogo vozil znamke ŠKoda? Obiščite poslovalnice Porsche Inter Auta v Sloveniji in se prepričajte o ponudbi!

Poslovalnica ŠKODA Porsche Verovškova, Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana
• Andraž Svetek, tel.: 01 53 03 557
• Tim Rihter, tel.: 01 53 03 660
• Nataša Dolenc, tel.: 01 53 03 553
• Albin Cerar, tel.: 01 53 03 550
• Nik Subotić, tel.: 01 53 03 605

Poslovalnica ŠKODA Porsche Koper, Ankaranska cesta 10, 6000 Koper
• Javor France, tel.: 05 61 16 509
• Dušan Jugovac, tel.: 05 61 16 503

Poslovalnica ŠKODA Porsche Maribor, Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor
• Sebastijan Pečovnik, tel.: 02 65 40 339
• Marko Mlakar, tel.: 02 65 40 342
• Simon Karner, tel.: 02 65 40 340

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.